Biografia

Eva Prenafeta i Torrres (Barcelona) és una autora i dibuixant catalana de llibres il·lustrats. És llicenciada en Dret a la Universitat l’Abat Oliba i durant molts anys ha exercit d’empresària. Després de més de dues dècades dedicada als negocis, es passà a la creació gràfica d’històries il·lustrades per a infants i adults, propers als còmics.

Prenent d’inspiració els seus viatges i els anys viscuts a l’estranger, Prenafeta va crear l’any 2013 la sèrie d’aventures Els Superminiforts , un conjunt de llibres protagonitzats per un grup d’herois que emprenen missions singulars. L’autora desenvolupa l’acció d’aquestes històries en països forans, mostrant la gent i els costums de les cultures locals. Les trames barregen l’acció amb explicacions didàctiques sobre temes diversos, com la filosofia, l’astronomia i la gastronomia.

Sílvia Plana descriu la seva obra com acolorida, viva, sense ombres i de contorns definits. Els personatges sovint miren el lector directament als ulls en un esforç de l’autora per generar una relació de complicitat i transparència. Actualment la sèrie Els Superminiforts està en procés de traducció a l’anglès.

Prenafeta també és la creadora de la col·lecció Contes Minúsculs/Tiny Tales, publicats en català i en anglès, així com del llibre “A París” i d’”Eva“, una sèrie de tires còmiques. Ha participat regularment a la revista La Mota, del municipi de Pujalt, i és la creadora del conegut senyal de les iaies de la carretera B-102 de Pujalt a l’Astor.

La darrera creació de Prenafeta és LINK, la revolucionària eina per identificar i perdre les pors que ens allunyen dels nostres objectius vitals. La invenció per part de l’autora d’un nou llenguatge universal la situa a l’avantguarda d’una nova era de comunicació global que capgirarà les relacions humanes tal i com les coneixem fins ara.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Eva_Prenafeta_i_Torres